Ďurčanského busta v Rajci a Esterházyho busta v Košiciach… Rozdiel ?

6. júla 2011, karollinhart, Nezaradené

Kabinet Ivety Radičovej nebude podporovať žiadne oslavy reprezentantov nedemokratičnosti a hrubého porušovania ľudských práv.

Vyhlásila to premiérka Iveta Radičová po tom, ako vláda PRIJALA vyhlásenie k inštalovaniu busty Ferdinandovi Ďurčanskému.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5967340/vlada-odsudila-durcanskeho-bustu-v-rajci.html#ixzz1RMJttJiJ

 

Bravóóó, Bravóóó kabinet.

 

Právnik, novinár a politik Ferdinand Ďurčanský sa ako významný predstaviteľ Hlinkovej slovenskej ľudovej strany podieľal v roku 1939 na rozdelení ČSR.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5967340/vlada-odsudila-durcanskeho-bustu-v-rajci.html#ixzz1RMKDsudd

 

János Esterházy sa ako menšinový politik už za I. ČSR dlhodobo usiloval o rozbitie československého štátu a jeho demokratického režimu. V záujme tohto cieľa intrigoval a spravodajsky spolupracoval nielen s vládou v Budapešti, ale aj s nemeckými nacistami,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku Historického ústavu.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5806387/odhalovanie-esterhazyho-busty-v-kosiciach-sa-skoncilo-bitkou.html#ixzz1RMKLQDu4

 

„Kabinet Ivety Radičovej bude podporovať oslavy reprezentantov nedemokratičnosti a hrubého porušovania ľudských práv – Vyhlásila to premiérka Iveta Radičová po tom, ako vláda NEPRIJALA vyhlásenie k inštalovaniu busty Jánosovi Esterházymu.“

 

Bravóóó, Bravóóó kabinet.