Košický šarha zarába viac ako premiérka Radičová

9. júna 2011, karollinhart, Nezaradené

To, že mnohí starostovia zbytočných 22 košických mestských častí zarábajú viac, alebo skoro rovnako ako premiérka Radičová, je stará známa vec. Posledne sa to potvrdilo pri starostke mestskej časti KVP Ivete Kijevskej (SDKÚ), ktorá bude po novom dostávať mesačne len 2 890 eur.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5927346/starostka-kosickeho-kvp-zarobi-menej-o-217-eur.html#ixzz1Okq1C05b

Neboli by to však Košice, keby sme svetu neukázali, že „na to máme.“

Košice, kde vládne koalíció Smermosthíd a podporuje ju pár bezprízorných a nenázorovýchnezávislých poslancov ukázala svetu, že keď sa treba zbaviť psov, nem problema, a šarha urobí to, čo má.

Síce je to málinko drahšie, ako inde na svete, ale nevadííííí.

šarha 1. pracovník, ktorý chytá a odstraňuje túlavé a choré psy

Celkovo 7 300 eur mesačne platí mesto Košice za poskytovanie asanačných služieb šarhovi.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5929048/kosice-platia-sarhovi-mesacne-vyse-sedemtisic-eur.html#ixzz1OkrSeq91

Vlani podľa štatistík z košickej radnice našiel šarha necelých 2 900 mŕtvych zvierat a viac ako 300 živých zvierat, čo znamená, že na mesiac to vychádza max. 300 zvieratiek (dead or alive). Pri 7 300 eurách to teda vychádza na cca. 25 eur na zvieratko mesačne.

7300 euri nie je málo peňazí. Zvieratká mám  rád a psíkov ešte radšej. Uvedomujem si, že problém túlavých a chorých psov treba riešiť. Je iste viac možností ako to riešiť.

Navrhoval by som teda: „Dajme napr. členom koalíció Smermosthíd hoc aj 50 euri mesačne, ak si chytia a postarajú sa o živého psíka.“  – tzn. mesačne max. 1500 euri.

Šarhu, za dajme tomu 5 000 eur je ochotný robiť, ako mi telefonicky povedal aj môj kolega z platformy nezávislých občanov 7statočných – advokát JUDr. Vladimír Gürtler.

Keď teda obe sumy zrátam pri súčinnosti členov koalíció Smermosthíd s Šarhoadvokátom JUDr. Vladimírom Gürtlerom, mesto Košice ešte aj ušetrí.

 

Koalíció Smermosthíd môže ušetrené eurá potom použiť na iné veci, aby boli Košice viac zdravé, a nielen bez chorých a túlavých psov.