Založ si blog

Súlož 12ročnej Nálepkovčanky za bieleho dňa

Iba dvanásťročné miestne dievča a jej štrnásťročný bratranec za bieleho dňa súložili v centre obce v miestnom parku.

Dievča sa nám pred matkou priznala, že „to“ so svojím bratrancom robila len raz v parku v dedine okolo 17. hodiny. Pred zrakom prípadných zvedavcov ich kryli vysoké tuje.

Okrem toho nám povedala, že svojho bratranca miluje.

Miroslav Horváth, ktorý je príbuzný týchto detí, kriticky priznal, že z ich „kapury“ až štyri ženy majú so svojimi bratrancami deti. „Je to spolu sedem detí. Viem, že to nie je správne, ale sú dospelé, nikto im nemôže rozkazovať. Našťastie, všetky deti sú zdravé,“ podotkol tento Nálepkovčan.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5994236/dvanastrocna-skolacka-sulozila-so-svojim-bratrancom.html#ixzz1TNsiHgr8

 

Na vyššie uvedených vetách je niekoľko vecí pozoruhodných  a to napr.:

 

  1. novinár napísal, že „za bieleho dňa súložili“ – analytik Sigmund Freud, by možno uviedol, že v podvedomí novinára bolo napísať, že „čierni súložili počas bielej noci“, ale v hlbokom nerasistickom novinárskom podvedomí sa zjavilo vedomie, že ak to takto napíše, bude obvinený z rasizmu a intolerancie
  2. novinár napísal, že: „pred zrakom prípadných zvedavcov ich kryli vysoké tuje“ – analytik Sigmund Freud, by možno uviedol, že v podvedomí novinára bolo napísať, že „tuje sú ako palivo do cigánskych pecí nevhodné, cigáni ich nestihli zoťať ako iné stromy na okolí a preto ich tuje pri súloži kryli“, ale v hlbokom nerasistickom novinárskom podvedomí sa zjavilo vedomie, že ak to takto napíše, bude obvinený z rasizmu a intolerancie
  3. novinár napísal, čo mu povedal Miroslav Horváth, že „z ich „kapury“ až štyri ženy majú so svojimi bratrancami deti. „Je to spolu sedem detí. Našťastie, všetky deti sú zdravé“ –  analytik Sigmund Freud, by možno uviedol, že v podvedomí novinára bolo napísať, že „pravdepodobnosť, ak súloží sesternica s bratrancom a narodia sa im zdravé deti je vedecky dokázané dosť malá, a ak náhodou fyzicky aj vyzerajú deti zdravé, mentálne sú to skôr dementi“, ale v hlbokom nerasistickom novinárskom podvedomí sa zjavilo vedomie, že ak to takto napíše, bude obvinený z rasizmu a intoleranci.

 

Slovenskí novinári sú v poslednom období úplne super, ako sa snažia nahrádzať slová: Cigán alebo Róm slovami: Neprispôsobivý alebo Nálepkovčan.

 

Je to tak zábavne absurdné, že je to až trááááááááááápne. Pomenovať veci pravými menami predsa nie je žiadna nepravda.

 

Sigmund Freud (* 5. máj 1856, Příbor – † 23. september 1939, Londýn) bol rakúsky lekár a psychiater, univerzitný profesor neuropatológie vo Viedni (19021926), zakladateľ psychoanalýzy.

 

S nevedomím ako celkom obsahov, ktoré nie sú prítomné v aktuálnom poli vedomia, Freud úzko spája jeho dynamiku. Hoci aj iní autori pred ním hovorili, aj keď menej systematicky, o nevedomých psychických fenoménoch, chápané boli vždy iba ako statické. Naproti tomu u Freuda je nevedomie zrozumiteľné až pomocou konfliktu rozporných duševných síl. Takéto chápanie vedie k postulovaniu inštancií a fenoménov, akými je vedomie a nevedomie, aktivita a pasivita, pud a obrana, obsadenie a protiobsadenie, primárny a sekundárny proces a nakoniec nachádzajú svoj špeciálny význam v teórii pudov. Táto zostáva u Freuda vždy dualistická. V prvom učení o pudoch postuluje dualizmus sexuálnych pudov a ego – pudov resp. sebazáchovných pudov. Neskôr, v práci „za hranicami princípu slasti“ (1920) stavia v tejto druhej teórii pudov proti sebe pud života a pud smrti.

Až pri prístupe k nevedomiu ako k určitému dynamickému dianiu sa dostáva do centra pozornosti vývoj dieťaťa. Psychoanalýza nepovedala o dospelých nič, čo by nakoniec nebolo výpoveďou o detstve. Freud v celom svojom diele pripisuje hlavnú úlohu v psychickom konflikte sexuálnemu pudu. Na začiatku života existujú podľa jeho predstáv parciálne pudy (napr. orálny a análny parciálny pud). Zo začiatku fungujú na sebe nezávisle a neskôr majú tendenciu zjednotiť sa pod vedením genitálnej organizácie. V zmysle tejto základnej koncepcie rozpracováva Freud v rokoch 19131923 včasný detský vývoj ako na seba naväzujúci sled foriem organizácie libida pod vedením príslušných erogénnych zón (orálnej, análnej, genitálnej), ktoré sa súčasne vyznačujú prevládaním určitého objektného vzťahu. Tieto zóny charakterizujú vždy určité organizačné formy psychického života.

Hoci mnohé z Freudových teórií sa v súčasnosti spochybňujú, Sigmund Freud zostáva jednou z najvplyvnejších osobností psychiatrie 20. storočia.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud

 

 

 

Šach, hra kde nikto neprehrá, lebo cibrí mozog

02.08.2011

a preto túto hru mám naozaj rád. Šach Šach (z perzštiny شاه – šáh, kráľ; prenesene: kráľovská hra) je deterministická (náhoda nehrá žiadnu úlohu) strategická hra s úplnou informáciou (žiadny prvok hry nie je utajený) pre dvoch hráčov, v ktorej o výsledku rozhodujú taktické, strategické a plánovacie schopnosti hráčov a tiež ich pozornosť a vnímavosť. [...]

Havária, dvaja mŕtvi, zapálili to, on po nich strieľal, v požehnanú nedeľu je tak málo info o vraždách, znásilneniach, mŕtvolách…Nikto statočný v novinách ?

10.07.2011

Som lokálpatriot a žijem v Košiciach. Dívam sa na svet hlavne z pohľadu histórie, lebo som starožitník. A pozriem sa na internete aj na noviny. Bohužiaľ, na internete a v novinách ľudia čítajú najmä o mŕtvolách, vraždách, požiaroch a podobných katastrofách. Noviny, ktoré sa tvária, že nie sú bulvár, majú na titulnej dnešnej internetovej stránke – [...]

Ďurčanského busta v Rajci a Esterházyho busta v Košiciach… Rozdiel ?

06.07.2011

Kabinet Ivety Radičovej nebude podporovať žiadne oslavy reprezentantov nedemokratičnosti a hrubého porušovania ľudských práv. Vyhlásila to premiérka Iveta Radičová po tom, ako vláda PRIJALA vyhlásenie k inštalovaniu busty Ferdinandovi Ďurčanskému. Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5967340/vlada-odsudila-durcanskeho-bustu-v-rajci.html#ixzz1RMJttJiJ Bravóóó, [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

karollinhart

Som jedným zo zakladateľov platformy nezávislých občanov 7statočných. 7statocnych.sk Celý život sa však venujem hlavne starožitnostiam, Košiciam a organizujem burzy starožitností už 20 rokov. linart.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 28572x
Priemerná čítanosť článkov: 4082x

Autor blogu

Kategórie