Založ si blog

Debakel polície pri zabití „kanibala“ oslavuje KDH ako víťazstvo polície

a preto ma neprekvapili myšlienky z vedenia ministerstva vnútra  SR, keď som si prečítal vyjadrenia štátneho tajomníka ministerstva vnútra Maroša Žilinku (KDH), ako vníma prípad Čurko.  

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5907961/statny-tajomnik-obhajuje-zasah-proti-curkovi.html#ixzz1NLTeXQZc

 

Vysoký člen KDH v exekutíve hodnotí zabitie človeka, voči ktorému mala polícia pred zásahom indície a po zásahu vraj aj dôkazy ako úspech.

Okrem iného štátny tajomník za KDH konštatuje:

„Osobne som prekvapený, že prípad podozrenia z takejto kriminality sa objavil aj na Slovensku, myslel som, že sme už možno niekde ďalej a takéto patologické javy sa u nás neobjavujú,“ uviedol Žilinka.

Nepochybujem, že zásah polície bol profesionálny a v súlade so zákonom. Pri každom policajnom zákroku je isté riziko a policajti sú v ohrození. Je to nebezpečné zamestnanie.“

„Čo sa týka prípadného odškodnenia zraneného policajta, na to vám neviem odpovedať,“ povedal štátny tajomník.

Čo veta, to perla ducha.

Poslať na jedného človeka toľko policajtov, kukláčov a dokončiť zásah namiesto zadržania osoby zabitím tejto osoby, by v každej normálnej krajine bol vyhodnotený ako debakel a nie víťazstvo a profesionálny zásah polície.

Po debakli v športe padajú hlavy.

Po debakli v politike KDH, v politike na Slovensku a v polícii sa nič nedeje.

Je dobré si tiež všimnúť aj posun médií pri hodnotení osoby Čurka.

  1. najprv bol  Kanibal
  2. potom bol údajný Kanibal
  3. teraz je podozrivý z prípravy úkladnej vraždy
  4. a zajtra bude…

Médiá sa na kauzu „kanibala“ vrhli ako hladní vlci. Otázne je iba, či hladným vlkom ovečku podhodila polícia alebo niekto iný. Kooperovali totiž isté obdobie výnimočne dobre.

Posun médií je však plynutím času už jednoznačný:

Kanibal Šípka doprava údajný Kanibal Šípka doprava podozrivý z prípravy úkladnej vraždy

Uvidíme kam sa posunie polície a kde nás zavedie…

 

Šach, hra kde nikto neprehrá, lebo cibrí mozog

02.08.2011

a preto túto hru mám naozaj rád. Šach Šach (z perzštiny شاه – šáh, kráľ; prenesene: kráľovská hra) je deterministická (náhoda nehrá žiadnu úlohu) strategická hra s úplnou informáciou (žiadny prvok hry nie je utajený) pre dvoch hráčov, v ktorej o výsledku rozhodujú taktické, strategické a plánovacie schopnosti hráčov a tiež ich pozornosť a vnímavosť. [...]

Súlož 12ročnej Nálepkovčanky za bieleho dňa

28.07.2011

Iba dvanásťročné miestne dievča a jej štrnásťročný bratranec za bieleho dňa súložili v centre obce v miestnom parku. Dievča sa nám pred matkou priznala, že „to“ so svojím bratrancom robila len raz v parku v dedine okolo 17. hodiny. Pred zrakom prípadných zvedavcov ich kryli vysoké tuje. Okrem toho nám povedala, že svojho bratranca miluje. Miroslav Horváth, ktorý je [...]

Havária, dvaja mŕtvi, zapálili to, on po nich strieľal, v požehnanú nedeľu je tak málo info o vraždách, znásilneniach, mŕtvolách…Nikto statočný v novinách ?

10.07.2011

Som lokálpatriot a žijem v Košiciach. Dívam sa na svet hlavne z pohľadu histórie, lebo som starožitník. A pozriem sa na internete aj na noviny. Bohužiaľ, na internete a v novinách ľudia čítajú najmä o mŕtvolách, vraždách, požiaroch a podobných katastrofách. Noviny, ktoré sa tvária, že nie sú bulvár, majú na titulnej dnešnej internetovej stránke – [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

karollinhart

Som jedným zo zakladateľov platformy nezávislých občanov 7statočných. 7statocnych.sk Celý život sa však venujem hlavne starožitnostiam, Košiciam a organizujem burzy starožitností už 20 rokov. linart.sk

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 28597x
Priemerná čítanosť článkov: 4085x

Autor blogu

Kategórie